Chocolate caliente picante con anís!
13:37Chocolate caliente picante con anís
- Categoría: Cocteles
El chocolate caliente es una de las bebidas más populares en todo el mundo. Normalmente las personas lo toman en noches de invierno o cuando tienen frío. También es una grandiosa bebida mientras se establece una agradable conversación con un amigo. Esta receta es perfecta para los amantes del picante y para aquellos que quieren convertir a la tradicional bebida en un delicioso cóctel.
Para 4 porciones
Ingredientes
2 tazas de leche entera
1 taza de crema de leche
1/3 de taza de azúcar
½ ají aplastado
1 ramita de canela
½ cucharada de vainilla
85 g de chocolate picado que contenga por lo menos un 70% de cacao
59 ml de licor de anís
Preparación
Mezclar en una olla la leche con la crema, el azúcar, el ají, la canela y la vainilla. Llevar a fuego lento durante unos minutos, retirar, cubrir y dejar reposar durante 15 minutos aproximadamente.
Retirar el ají y la rama de canela. Agregar el chocolate y calentar a fuego medio alto revolviendo constantemente durante 5 minutos o hasta que el chocolate se derrita.
Por último, retirar del fuego, añadir el licor y servir.
Si lo desea puede agregar diminutos trozos de ají en la bebida y acompañarlo de deliciosos churros caseros
(Polish)
(Polish)
w nocy z pasją w zimie!
Pikantny gorąca czekolada z anyżu!
Pikantny gorąca czekolada z anyżu
Kategoria: Koktajle
Gorąca czekolada jest jednym z najbardziej popularnych napojów na świecie. Normalnie ludzie biorą zimowe noce lub gdy są zimne. Jest to również świetny napój podczas ładny rozmowa z przyjacielem jest ustanowiony. Ten przepis jest idealny dla miłośników pikantne i dla tych, którzy chcą, aby tradycyjny napój w koktajl.
Sprawia, że 4 porcje
składniki
2 szklanki mleka w całości
1 szklanka śmietany kremówki
Cukru 1/3 filiżanki
Kruszony pieprz ½
1 laska cynamonu
½ łyżeczki wanilii
85 g sieczki czekolady zawierającej co najmniej 70% kakao
59 ml likieru z anyżu
Przygotowanie
Wymieszać mleko ze śmietaną, cukrem, pieprzem, cynamonem i wanilią w garnku. Doprowadzić do wrzenia przez kilka minut, wyjąć, przykryć i odstawić na około 15 minut.
Usuń pieprz i cynamon. Dodać czekoladę i ciepło na średnim ciepła stale mieszając w ciągu 5 minut lub aż do stopionych czekolady.
Wreszcie, zdjąć z ognia, dodać likier i służyć.
Jeśli chcesz, możesz dodać małe kawałki papryki w napoju i towarzyszy pyszne domowe ciepłe bułeczki
0 comentários