­

Chocolate caliente picante con anís!

13:37

Chocolate caliente picante con anís

El chocolate caliente es una de las bebidas más populares en todo el mundo. Normalmente las personas lo toman en noches de invierno o cuando tienen frío. También es una grandiosa bebida mientras se establece una agradable conversación con un amigo. Esta receta es perfecta para los amantes del picante y para aquellos que quieren convertir a la tradicional bebida en un delicioso cóctel.
Para 4 porciones
Ingredientes
2 tazas de leche entera
1 taza de crema de leche
1/3 de  taza de azúcar
½ ají aplastado
1 ramita de canela
½ cucharada de vainilla
85 g de chocolate picado que contenga por lo menos un 70% de cacao
59 ml de licor de anís
Preparación
Mezclar  en una olla la leche con la crema, el azúcar, el ají, la canela y la vainilla. Llevar a fuego lento durante unos minutos, retirar, cubrir y dejar reposar durante 15 minutos aproximadamente.
Retirar el ají y la rama de canela. Agregar el chocolate y calentar a fuego medio alto revolviendo constantemente durante 5 minutos o hasta que el chocolate se derrita.
Por último,  retirar del fuego, añadir el licor y servir.
Si lo desea puede agregar diminutos trozos de ají en la bebida y acompañarlo de deliciosos churros caseros


 (Polish)

Jeden z najpotężniejszych i najbardziej ekscytujących napojów afrodyzjak 

w nocy z pasją w zimie!

Pikantny gorąca czekolada z anyżu! 

Pikantny gorąca czekolada z anyżu 
Kategoria: Koktajle 

Gorąca czekolada jest jednym z najbardziej popularnych napojów na świecie. Normalnie ludzie biorą zimowe noce lub gdy są zimne. Jest to również świetny napój podczas ładny rozmowa z przyjacielem jest ustanowiony. Ten przepis jest idealny dla miłośników pikantne i dla tych, którzy chcą, aby tradycyjny napój w koktajl. 

Sprawia, że ​​4 porcje 
składniki 
2 szklanki mleka w całości 
1 szklanka śmietany kremówki 
Cukru 1/3 filiżanki 
Kruszony pieprz ½ 
1 laska cynamonu 
½ łyżeczki wanilii 
85 g sieczki czekolady zawierającej co najmniej 70% kakao 
59 ml likieru z anyżu 
Przygotowanie 
Wymieszać mleko ze śmietaną, cukrem, pieprzem, cynamonem i wanilią w garnku. Doprowadzić do wrzenia przez kilka minut, wyjąć, przykryć i odstawić na około 15 minut. 
Usuń pieprz i cynamon. Dodać czekoladę i ciepło na średnim ciepła stale mieszając w ciągu 5 minut lub aż do stopionych czekolady. 
Wreszcie, zdjąć z ognia, dodać likier i służyć. 

Jeśli chcesz, możesz dodać małe kawałki papryki w napoju i towarzyszy pyszne domowe ciepłe bułeczki

You Might Also Like

0 comentários

Quem sou euhttps://www.instagram.com/raphaellopepe/

Minha foto
"A big bad wolf in your neighborhood, not bad meaning bad, but bad meaning good."